sprsml

Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Sirkus Variablo i Evenes

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Rådmannens blogg

Sirkus VariabloVi har nylig hatt sirkus, men ikke av det omreisende slaget.

Liland skole har hvert år en kulturuke. Da bryter skolen av tradisjonelle timeplaner, og arbeider en ukes tid på tvers av fag og klasser. I fjor var 1814 et selvfølgelig tema, året før var det Prøysen som ble viet oppmerksomhet. Og i år var det sirkus.
 

Deltok i juryen
Jeg fikk tidlig forespørsel om å delta i juryen for å bestemme navn på sirkuset. Almanakken sa ja, og da gjorde også jeg det. Juryen besto av to elever, to ansatte og så jeg da. Tidspunkt for møte opprant, og den ene eleven var syk. Oi tenkte jeg, stakkars jente som er kastet til ulvene. Tøv, eleven opptrådte med den største stødighet på linje med oss voksne. Og for de ansatte var dette en selvfølge.

- Det er ikke bare formelle organer men medvirkning i hverdagen og respekt for elevene som gjør at skolen stadig øker når det gjelder elevdemokrati og medvirkning, noterte jeg meg.

..Fra min stol rettes
en tommel
opp for
skolen vår,

fortsett med å
begeistre oss..

Navnevalget
For juryens beslutning var ikke enkel. På forhånd fikk hver klasse anledning til å nominere tre forslag hver. Det ble meldt om hard lobbyaktivitet, slik det skal være. Juryen drøftet seg fram til omforent vedtak om årets navn, og jeg registrerte med et smil at min favoritt forsvant ut døra. For det tapte mot bedre forslag og bedre argumentasjon.

Valget var ikke enkelt, se bare: Sirkus ala Mordi, Sirkus Lilando, Lykkesirkus, Smilesirkus, Sirkus Abrakdabra, Sirkus Tiger, Sirkus Pingvino, Sirkus Hai, Stjernesirkus, Barnas Sirkus, Sirkus Pokusbokus, Morosirkus, Sirkus Salabim, Klovnespinn, Rakkersirkus, Fantasiteltet, Elevenes Sirkus, Sirkus i nord, Nordnorsk Sirkus, Sirkus Variablo, Sirkus Lileonardo.

På tvers av aldersgruppene
Jeg er relativt ofte innom skolen, og er heldig å bli invitert til aktiviteter. En av kvalitetene ved skolen vår er arbeidet på tvers av alder. Elevene deltar uten at dette synes påtvunget, og det er en fornøyelse å se hvordan de eldste har omsorg for de yngre. Og hvordan de yngste strekker seg. Dette er kompetanse som skolen skal medvirke til, det er enklere på sirkus enn i historietimene.

En suksess
Variablo 4Sirkus Variablo var en stor suksess, og det måtte bli ekstraforestilling dagen etter premieren. Responsen fra foresatte var entydig, det gjør noe med samhandlingen mellom skole og hjem.

For dere som ikke fikk gleden av forestillingen, her er et knippe bilder fra >>skolens hjemmeside.

 

Fra min stol
rettes en tommel opp for skolen vår, hold fram som dere stevner. Og hvil ikke på laurbærene, men fortsett å begeistre oss. Dere gjør en viktig jobb for kommende generasjoner.


Les også:
Styrket i troen. 
Lærerstreiken.


* Oversikt blogginnlegg


lik-oss-p-facebook