Trenger avgrenset tiggeforbud

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Rådmannens blogg

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

Hera tiggerI dag fikk jeg en usedvanlig triumferende velkomst dag jeg kom hjem fra jobben. Hvorfor?

Ikke for det: Hera tar svært godt imot meg hver eneste dag, men i dag var det altså av det absolutt mer triumferende slaget. Etterfulgt av en parademarsj gjennom hele huset med særdeles høy haleføring. Ingenting i heimen bar bud om grunn til seier. Årsaken skjønte jeg først da jeg sjekket nyhetene: Regjeringen hadde trukket forslaget om å innføre tiggeforbud.

Hera pleier å snuse på det meste, nå hadde hun snust opp dette også.

Langvarig stillingskrig i heimen
Vi har nemlig hatt en mangeårig stillingskrig i heimen, krigen er faktisk like gammel som Hera selv. Hver gang tiggeforbudet har vært i media, har jeg ropt henne til TV-skjermen og påkalt den største oppmerksomhet. Etter hvert sprang hun på kjøkkenet og la seg med lukkede øyne og labbene over ørene. Stengt for inngående. Høytlesing fra avisene påkalte den samme reaksjonen.

Ved ett tilfelle ulte hun så høyt at hun klarte å overdøve selv fire rikspolitikere i høylytt krangel om emnet.

..en regjering som kan
flytte iskanten må
kunne innføre
avgrenset tiggeforbud.

Forslaget kom
Den 22. januar i år kom forslaget om tiggeforbud. Hera ville ha meg til å være sekretariat for sin mer kvalifiserte høringsuttalelse, dessverre strakk ikke tiden til. Siden forslaget kom er det jeg som har triumfert, den andre parten noe mer slukøret. Men i dag er altså rollene byttet om, regjeringen trakk forslaget uten å vurdere alle mulige sider ved det. Noe overilt, spør du meg

Lokale politivedtekter?
Utover ettermiddagen har stillingskrigen tiltatt igjen, jeg hevder nemlig min mulighet til å foreslå endringer i lokale politivedtekter. Hera på sin side hevder at jeg er inhabil ut fra forvaltningslovens § 6 at «andre særegne forhold foreligger som er egnet til å svekke tilliten til hans upartiskhet». Det er nå innført våpenhvile etter at Fruen selv og husmekler har sendt habilitetssaken til jusspalta i Kommunal Rappopport.

Fra min stol
er det åpenbart at en regjering som kan flytte iskanten må kunne innføre avgrenset tiggeforbud. For hunder altså.

hera7 hera1

Les også: