Krydret pepper

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Rådmannens blogg

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

Krydret pepperVåre ansatte er tidvis utsatt for sterk kritikk, noen ganger selvsagt fortjent. Mest utsatt er nok teknisk sektor, uten at kjeftbruken er mer fortjent der enn ellers.

Mye av det som framsettes vil selv denne redaktøren betakke seg for å sette på trykk.

For mange har en oppfatning av at kommunale kontorer og ansatte er velegnet arena om en har behov for å spy. Eller som min bestemor uttrykte det: Dæm riv ikkje snerken av kaldgrauten i kommuen.

I Evenes har vi halvert antall vaktmestre, redusert uteavdeling med 1/3 og foretatt sterk reduksjon i teknisk administrasjon. Ikke for at tjenesten er uviktig, men for å skåne oppvekt og omsorg. Men forventninger til innsats har vi likevel opprettholdt.

Teknisk sektor får skylda for det meste. Om nok mange naboer har koblet drensvann inn på avløpet får vi selvsagt vann presset inn i kjellerne gjennom avløpsnettet ved ekstrem nedbør. Også her får teknisk etat skylda.

Denne gangen må avdelingsingeniør Håkon Olsen finne seg i å være representant for teknisk sektor. Ofte observert på hau i en kum for at vi skal ha vann og avløp i orden eller for å hindre at veiene flyter over. Egentlig burde han ha vært på kontoret og laget planer vi mangler, det vanker pepper også for dette. Men i slike valg er det behov tjenester til innbyggerne som vinner, og med redusert innsats taper planverk og papir. Fordi samlet kapasitet er redusert.

..for mange har
en oppfatning av
at kommunale
kontorer og ansatte
er velegnet
arena om en har
behov for å spy..

Sist helg var det enormt med regn, da måtte jeg taue han ut fra privatlivet for å skaffe en gravemaskin på kort varsel sen lørdag kveld. Og maskinen kom.

Her om dagen kom en e-post med «Kommunal saksbehandlingstid» i emnefeltet. Oi, hva nå? Men nei:

Dette må vel nærme seg rekord. Klokken 1030 i dag sendte jeg mail til Håkon Olsen om en grøft over veien i Østervik som må fylles igjen. Klokken 1039 fikk jeg svar om at han hadde vært i kontakt med entreprenør og at arbeidet skal utføres i løpet av formiddagen i dag.

En saksbehandling på ni minutter må vel nærme seg verdensrekord?

Heldigvis vanker det også krydret pepper.

Fra min stol er det fint om flere enn denne innbyggeren serverer våre ansatte krydret pepper. Og berettiget kritikk skal vi selvsagt fortsatt ta i mot.